Een sfeervol kleurenplan

Kleuren in je interieur zijn ontzettend bepalend voor hoe je je voelt. Is je woonomgeving kleurrijk dan kun je daar heel vrolijk van worden. Maar als je een drukke baan en kinderen combineert en daarnaast ook nog een sociaal leven en een aantal hobby’s hebt, dan kunnen bonte kleuren in huis je het gevoel geven dat de muren op je af komen. Aan de andere kant kan een neutraal interieur ook heel saai worden. En saai … wie wil dat nou? Hoe vindt je een goede balans?

Er moet nagedacht worden over wat je wil. Vindt je je huidige interieur te rommelig? Voelt je huis of kantoor nooit echt lekker opgeruimd, ook al heb je je best gedaan?
Met een kleurenplan dat helemaal in balans is kun je heel veel rust brengen.
Mist je huis persoonlijkheid, of vindt je je huis saai en uit de tijd? Ook dan kun je met kleur heel veel bereiken. Vindt je het lastig om een compromis te vinden tussen jouw eigen smaak en de smaak van je partner? Kleur kan een brug vormen tussen jullie smaken, zodat jullie allebei tevreden zijn met het resultaat. Natuurlijk is het niet zo dat je dan accessoires moet weggooien maar misschien is er wel een betere plek voor deze accessoires. Of misschien kun je wel nieuwe hoezen om de kussens doen, waarin de kleuren van de gordijnen en de accessoires beide terugkomen. Of kun je met een kleur op een wand eenheid creëren. Zoek uit wat je stoort in het interieur zodat je weet wat je op wilt lossen.

Kortom: met kleur voeg je persoonlijkheid en eigenheid toe aan je interieur!

Analyseer eerst de bestaande situatie en leg deze vast. Kijk dan wat de gewenste situatie is. Nog niet concreet maar qua gevoel. Met welke kleurcombinaties kun je het gewenste effect in je interieur bereiken? Is de ruimte groot, klein, smal of breed en hoe is de lichtinval? Allemaal dingen waar goed over nagedacht moet worden.