Een sfeervol kleurenplan

Kleuren in uw interieur zijn ontzettend bepalend voor hoe u zich voelt. Is uw woonomgeving kleurrijk dan kun u daar heel vrolijk van worden. Maar als u een baan en kinderen combineert en daarnaast ook nog een sociaal leven en een aantal hobby’s hebt, dan kunnen bonte kleuren in huis u het gevoel geven dat de muren op u af komen. Aan de andere kant kan een neutraal interieur ook heel saai en futloos worden. En saai en futloos… wie wil dat nou? Hoe vind u een goede balans?

Met kleur voegt u persoonlijkheid en eigenheid toe aan uw interieur!

Er moet nagedacht worden over wat u wil. Vind u uw huidige interieur te rommelig? Voelt uw huis of kantoor nooit echt lekker opgeruimd, ook al heb u uw best gedaan?
Met een kleurenplan dat helemaal in balans is kunt u heel veel rust brengen.
Mist uw huis persoonlijkheid, of vind u uw huis saai en uit de tijd? Ook dan kunt u met kleur heel veel bereiken. Vind u het lastig om een compromis te vinden tussen uw eigen smaak en de smaak van uw partner? Kleur kan een brug vormen tussen jullie smaken, zodat jullie allebei tevreden zijn met het resultaat. Natuurlijk is het niet zo dat u dan accessoires moet weggooien maar misschien is er wel een betere plek voor deze accessoires. Of misschien kunt u wel nieuwe hoezen om de kussens doen, waarin de kleuren van de gordijnen en de accessoires beide terugkomen. Of kunt u met een kleur op een wand eenheid creëren. Zoek uit wat u stoort in het interieur zodat u weet wat u op wilt lossen.

Kortom: met kleur voegt u persoonlijkheid en eigenheid toe aan uw interieur!

Tips

Analyseer eerst de bestaande situatie en leg deze vast. Kijk dan wat de gewenste situatie is. Nog niet concreet maar qua gevoel. Met welke kleurcombinaties kunt u het gewenste effect in uw interieur bereiken? Is de ruimte groot, klein, smal of breed en hoe is de lichtinval? Allemaal dingen waar goed over nagedacht moet worden.