Een compleet interieurontwerp van uw woonhuis of bedrijf

Als u niet goed weet hoe u uw woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of werkruimte moet indelen is het goed om hulp in te schakelen zodat het geen rommelig, onsamenhangend en onlogisch geheel wordt. Een interieurontwerper kan u hierbij helpen en kan u op ideeën brengen waar u zelf niet aan gedacht zou hebben, puur door kennis en ervaring. Profiteer bij uw keuzes van deze frisse blik.

Wens van de opdrachtgever

De opdracht is om een nieuwe (aangepaste) plattegrond/indeling te maken van de begane grond van een woonhuis inclusief meubelopstelling, kleurencollage en collage van de materialen en kleuren.

Het gezin zou graag een advies willen hebben over de begane grond. Op dit moment is de begane grond opgedeeld in een voorkamer en een later aangebouwde eetkamer.
Daartussen ligt de keuken, gescheiden met een kastenwand van de woonkamer. In een gedeelte van de eetkamer is een ruimte die bestemd was voor de invalide dochter. Aangrenzend nog een kleine bijkeukenruimte met trap naar de zolder boven de garage.
Ze hebben een voorkeur voor een grotere woonkamer. De keuken hoeft niet geheel gescheiden te zijn van het woongedeelte, maar liever niet een geheel open keuken (niet vanuit je bank op de keuken kijken).

Een rustige en ontspannen sfeer

Er wordt in dit ontwerp gebruikt gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen, een vleugje kunst, een doorkijk open haard in de woonkamer c.q. bibliotheekruimte voor een warme sfeer, als goede binnenkomer openslaande deuren naar de woonkamer.
Het huis is zo ingedeeld dat met zo min mogelijk (grote) aanpassingen het huis is zoals de bewoners het graag zouden willen hebben.
De hal is wat kleiner gemaakt door de muur op te schuiven. De toiletdeur is verplaatst naar de bijkeuken waardoor in de hal plaats is voor een garderobe en de ruimte onder de trap benut wordt als opbergruimte. In de woonkamer is de muur weggehaald zodat er ruimte ontstaat voor een bibliotheek. Wat voorheen alleen de eetkamer was is nu een woonkeuken geworden.
Naast het toilet in de bijkeuken is een opbergkast gemaakt. Door alle aanpassingen is er de mogelijkheid ontstaan om vanuit de woonkamer naar de keuken te lopen wat voorheen via de hal moest. Ook kun je vanuit de garage via de bijkeuken naar de woonkamer en de keuken. Voorheen kon je niet vanuit de bijkeuken rechtstreeks naar de woonkamer. Dit moest via de keuken en de hal. Ook is de woonkamer een stuk groter en sfeervoller geworden.

Tips

Door gebruik te maken van allerlei losse kasten en bureaus enz. wordt een inrichting erg onrustig en komt het rommelig over. Laat mooie inbouwkasten maken waardoor je meer opbergruimte creëert en waardoor de sfeer rustig en ontspannen blijft.

Plaats een flatscreen niet te ver van de open haard zodat je bij de open haard kunt zitten en meteen televisie kan kijken! Vaak zie je de open haard aan de ene kant van de kamer en staat de flatscreen aan de andere kant.